- بازگشت ۱۲۴ هزار نیروی کار با احیای ۵۷۰۰ واحد تولیدی در دولت سیزدهم
- برگزاری دهمین جلسه ستاد بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور
- درآمدهای مالیاتی به بیش از دو برابر درآمدهای نفتی رسید
- صادرات ۹.۱ میلیارد دلاری ایران به بریکسیها
- تجارت ۲۵ میلیارد دلاری ایران و اعضای بریکس در ۵ ماهه نخست امسال
- دو روایت؛ یک چشمانداز/ اقتصاد کشور به کدام سو میرود؟
- رشد بخش نفت در دولت سیزدهم رکورد پس از انقلاب را زد
- ایران راه حل بنبستهای ترانزیتی در منطقه است
- رشد ۱.۳ درصدی بخش معدن در بهار امسال
- گرانفروشی ۴۰درصدی فولاد در بورس کالا/ با توهینها عقبنشینی نمیکنم
- کارگروه ملی هماهنگی مبارزه با فرار مالیاتی تشکیل شد
- هدفگذاری برای تجارت ۴۰ میلیارد دلاری با عراق
- کاهش رشد نقدینگی و افزایش صادرات نویدبخش بهبود شرایط اقتصادی
- نهمین جلسه ستاد بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور تشکیل شد
- مصوبهای در خصوص واردات خودرو با ارز خشکبار وجود ندارد
تورم با استقلال و یا عدم استقلال بانک مرکزی حل نمی شود

طلوع اقتصاد: در حال حاضر سیاست های مالی و پولی که منجر به افزایش حجم نقدینگی و عدم توانایی در کنترل تورم است مورد انتقاد بسیاری از کارشناسان اقتصادی قرار گرفته و برخی معتقدند که باید استقلال در بخش های مالی مانند بورس و بانک مرکی به وجود بیاید و عبدالمجید شیخی کارشناس اقتصادی و استاد دانشگاه در یادداشتی نقدی بر بخشی تحلیل های مرتبط با تاثیر سیاست گذاری دولت بر بازار مالی و پولی کشور پرداخته است.
تورم حاصل خلق پول و اعتبار و پول بی پشتوانه و رفتار حبابی مردم با طلایه داری بخش غیر مولّد است و با استقلال و یا عدم استقلال بانک مرکزی حل نمی شود. تجربه دو رقمی شدن شدید تورم در ترکیه نیز حاصل ترکیب این دو عامل است. کما اینکه با استقلال بورس هم هیچ مشکلی برای ایجاد ثبات و حفظ قدرت خرید مردم و جلوگیری از افت و خیز عمدی قیمت سهام توسط دلالان بورس حل نمی شود و نشد.
دولت نمیتواند بر تصمیمات نظام پولی کشور تاثیر گذاشته و با سیاستهای کنترل تورم مقابله کند. راه حل ممنوعیت خلق پول و اعتبار، تعریف پول بر پایه طلاست، اجرای حقیقی عقود بانکداری اسلامی، تحققی کردن سود بانکی و حتی حذف بازار ثانویه بورس و یکی شدن دو بازار سرمایه و بانکی می تواند به رفع این مشکل کمک کند
دولت است که بنا به نسخه تکنوکراتها باید ۳۰ هزار میلیارد از جیب بیت المال خرج کند تا بازار بورس تثبیت شود و این پول مسلماً باز به جیب دلالان بازار سرمایه خواهد رفت. به اسم شعبون به کام رمضون! فهم اقتصاددانان غرب زده اندازه این حقایق نیست. دولت نمیتواند بر تصمیمات نظام پولی کشور تاثیر گذاشته و با سیاستهای کنترل تورم مقابله کند. راه حل ممنوعیت خلق پول و اعتبار، تعریف پول بر پایه طلاست، اجرای حقیقی عقود بانکداری اسلامی، تحققی کردن سود بانکی و حتی حذف بازار ثانویه بورس و یکی شدن دو بازار سرمایه و بانکی می تواند به رفع این مشکل کمک کند.
بیشتر بخوانید:
برای دیدن و مطالعه دیگر اخبار حوزه اقتصادی اینجا کلیک کنید
عده ای با خلق دلالی اوراق سهام در بازار ثانویه نیز بازاری دست و پا کرده اند و برای این دکّان نیز تئوریها بافته اند و حاصل یک بازار مالی را دو تا می بینند و به دست دو متولی می دهند و پس از طلاق دادن بازار سرمایه و گرفتن آن از دست یک متولی بخش عمومی، حال نوبت طلاق دادن بانک مرکزی و خلع ید دولت است
![]()
نقدینگی ابزار تورم است نه عامل تورم. از دیدگاه اقتصاد اسلامی تورم یک پدیده رفتاری است. ولی مهم خلق پول توسط بانک هاست. در حال حاضر علت کج اندیشی همان به بن بست رسیدن تفکر اقتصاد سرمایه داری و انجماد فکری تئورسین های لیبرال است. خانه از پایبست ویران است اینها با عینک خودشان فقط می بینند. یک بازار مالی را «دو بازاره» می بینند چون از یک طرف با خلق پول و پول بی پشتوانه «پول» مصداق کالایی شده و برای آن بازاری قائلند و از طرف دیگر با خلق دلالی اوراق سهام در بازار ثانویه نیز بازاری دست و پا کرده اند و برای این دکّان نیز تئوریها بافته اند و حاصل یک بازار مالی را دو تا می بینند و به دست دو متولی می دهند و پس از طلاق دادن بازار سرمایه و گرفتن آن از دست یک متولی بخش عمومی، حال نوبت طلاق دادن بانک مرکزی و خلع ید دولت است و لابد فردا دنبال طلاق دادن وزارت اقتصاد می رسد حاصل این نسخه های انحرافی تشتت در ارکان سپردن جان و مال مردم به دست دلالان، بانکداران و بنگاههای چند ملیتی است.
دنیای علم متعارف دارد و هماهنگی سیاستهای مالی و پولی را داد می زند، اگر بانک مرکزی مستقل از دولت باشد پس وزارت اقتصاد هم باید مستقل شود در این صورت دولت چه کاره اقتصاد خواهد بود؟ از نظر علم حقوق مجوز تاسیس بانک یک حق عمومی است. خصوصی کردن بانک ها، خصوصی کردن حقوق عمومی است که بر خلاف علم حقوق و قوانین مدنی است. ما بر اساس این منطق می گوییم خصوصی سازی بانکها بلای جان اقتصاد شده، برخی حتی بر خلاف اقتصاد بخش عمومی متعارف پیشنهاد خصوصی سازی بانک مرکزی که اصالتاً نقش متولی دارد، می دهند. در اقتصاد اسلامی پول هویتی ندارد. پول سایه سار پیکر، یعنی تولید حقیقی است.
- عرضه بیش از ۷۰ میلیون بشکه نفت خام و میعانات گازی در بورس انرژی
- عرضه ۱۴ فرآورده هیدروکربوری در بورس انرژی
- احتمال نزول شاخص داوجونز در میان مدت
- پذیرش ۹ کالا و محصول جدید در بورس کالا
- رشد ارزش سهام در بازارهای بورس اروپا
- عرضه ۱۶۲ میلیون دلار به صورت حواله
- کاهش ارزش سهام در بازارهای بورس آسیا
- تا پایان سال ۱۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات در حوزه مکانیزاسیون پرداخت خواهد شد
- مزیتهای سازوکار شفاف بورس کالا برای پستهکاران
- ۲۹ مهر ماه؛ آغاز فرآیند تحویل قراردادهای آتی شمش طلای خام