- بازگشت ۱۲۴ هزار نیروی کار با احیای ۵۷۰۰ واحد تولیدی در دولت سیزدهم
- برگزاری دهمین جلسه ستاد بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور
- درآمدهای مالیاتی به بیش از دو برابر درآمدهای نفتی رسید
- صادرات ۹.۱ میلیارد دلاری ایران به بریکسیها
- تجارت ۲۵ میلیارد دلاری ایران و اعضای بریکس در ۵ ماهه نخست امسال
- دو روایت؛ یک چشمانداز/ اقتصاد کشور به کدام سو میرود؟
- رشد بخش نفت در دولت سیزدهم رکورد پس از انقلاب را زد
- ایران راه حل بنبستهای ترانزیتی در منطقه است
- رشد ۱.۳ درصدی بخش معدن در بهار امسال
- گرانفروشی ۴۰درصدی فولاد در بورس کالا/ با توهینها عقبنشینی نمیکنم
- کارگروه ملی هماهنگی مبارزه با فرار مالیاتی تشکیل شد
- هدفگذاری برای تجارت ۴۰ میلیارد دلاری با عراق
- کاهش رشد نقدینگی و افزایش صادرات نویدبخش بهبود شرایط اقتصادی
- نهمین جلسه ستاد بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور تشکیل شد
- مصوبهای در خصوص واردات خودرو با ارز خشکبار وجود ندارد
عقبنشینی شاخص کل بورس با پاتک ارزی
به گزارش پایگاه خبری طلوع اقتصاد،
فعالان بازار سرمایه بعد از شکست پرقدرت مقاومت یکمیلیون و ۶۰۰ هزار واحدی، آماده آغاز دوره جدیدی از روند صعودی بورس بودند؛ اما بهیکباره، تغییر رئیسکل بانک مرکزی و رونمایی از سیاست تثبیت نرخ دلار نیما روی رقم ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان، مانع تثبیت شکست این مقاومت شد و بازار سرمایه را با فضایی منفی و البته هیجانی مواجه کرد که در نتیجه آن، بخش عمده صعود روز چهارشنبه خنثی شد.
تثبیت نرخ ارز نیما و ملزم شدن صادرکنندگان به عرضه ارز حاصل از صادرات با همین نرخ، اثر مستقیمی روی سودسازی شرکتهای صادرات محور دارد و همین عامل به اهرمی قوی برای عقبگرد قیمت سهام این شرکتها شد که غالباً جزو شرکتهای بزرگ و شاخصساز بازار هستند. این در حالی است که کارشناسان و تحلیلگران معتقدند تثبیت نرخ ارز در سامانه نیما قادر به خط دهی به نرخ ارز آزاد نیست و فقط به توزیع رانت و ایجاد سودهای بادآورده برای عدهای خاص منجر میشود.
منفی شدن اغلب نمادهای معامله شده در جلسه معاملاتی امروز بازار سرمایه در حالی است که حتی با در نظر گرفتن اثرات منفی تثبیت نرخ ارز در سامانه نیما، این سیاست بر شرکتهای ریالی تغییر محسوسی ندارد و حتی برای شرکتها واردات محور که مواد اولیه و تجهیزات خود را از طریق واردات تأمین میکنند، اثرات مثبتی دارد.
بیشتر بخوانید:
برای دیدن و مطالعه دیگر اخبار حوزه اقتصادی اینجا کلیک کنید
از منظر برخی تحلیلگران بازار سرمایه، منفیهای فعلی بورس، فرصت خرید و بستن پرتفوی سرمایهگذاری محسوب میشود و احتمالاً از بعدازظهر امروز یا نهایتاً از اواسط هفته جاری، بار دیگر روند افزایشی نرخ ارز در بازار آزاد ادامه پیدا خواهد کرد؛ اما در کف بازار و بهخصوص در گرههای تلگرامی، هیجان سهامداران عادی مشهود است.

بررسی تحولات بازار سرمایه نشان میدهد: در یک ساعت نخست جلسه معاملاتی امروز، ارزش سفارشهای خریدوفروش به محدوده برابری رسیده و از ساعت ۱۰ به بعد، بهتدریج مجموع ارزش سفارشهای خرید از مجموع ارزش سفارشهای فروش سبقت گرفته است. همچنین از این ساعت به بعد، تعداد صفهای خرید در بورس و فرابورس به نسبت تعداد صفهای فروش بیشتر شد.
در لحظه تنظیم این گزارش، شاخص کل بورس تهران با ریزش ۵۵ هزار و ۴۹۳ واحدی معادل ۳.۳۷ واحد به رقم یکمیلیون و ۵۹۱ هزار و ۷۷۹ واحد رسیده؛ اما فضای کلی بازار به سمت کاهش هیجان و کاهش بازه منفی گرایش پیدا کرده است؛ بهگونهای که بهتدریج از تعداد نمادهای منفی کاسته شده و بر تعداد نمادهای مثبت افزوده شده است.
در ساعت پایانی جلسه معاملاتی امروز، در بورس تهران ۱۸۰ نماد در دامنه مثبت و ۳۰۵ نماد در دامنه منفی در حال معامله هستند و در فرابورس ایران نیز تعداد نمادهای معامله شده در بازه مثبت به ۱۹۶ و نمادهای معامله شده در بازه منفی به ۲۱۲ رسیده است.
<div id="mediaad-NkMGn" ></div>نکته قابلتوجه اینکه در دقایق پایانی جلسه معاملاتی امروز، بهتدریج، میزان افت شاخص کل در حال کاهش است.
- اقتصاد روسیه با وجود تداوم جنگ، رشد میکند
- جهان در سال ۲۰۲۲ فقیرتر شد
- واردات گوشت قرمز چرا متوقف شد؟
- ورود کامیون کشنده بدون ثبت سفارش ممنوع است
- تسهیلات شرکتهای دانشبنیان ۲۶۰ درصد افزایش یافت
- وزیر صنعت: رانت خودروسازان را قطع میکنیم
- صنعت گردشگری عامل ۵ درصد تولید ناخالص داخلی و ۶ درصد اشتغال کشور است
- قوه قضائیه در تسهیل ورود کالای اساسی از هیچ مساعدتی دریغ نمیکند
- بخش خصوصی میتواند طی دو سال زیرساختهای گردشگری را بهبود دهد
- هیات وزیران، موانع سرمایهگذاری در صنعت گردشگری را از میان بردارد