- راهکارهای توسعه روابط صنعتی و سرمایهگذاری مشترک ایران و عمان بررسی شد
- عبور از شرکتهای کوچک به شرکتهای بزرگ بینالمللی/ راهکار حل مشکلات دانشبنیانها
- رشد ۹ درصدی تجارت دریابرد ایران در سال ۱۴۰۲
- آماده صدور فناوریهای بومی شده معدن و صنایع معدنی به اوراسیا هستیم
- رشد اقتصادی نیمه نخست امسال ۷.۵ درصد شد
- آغاز مذاکرات برای امضای موافقتنامه تجارت ترجیحی ایران و عمان
- نمایانشدن آثار «سیاست تثبیت ارز» در اقتصاد با کاهش شدید تورم تولیدکننده
- رونمایی از ۱۰۰۰ بسته سرمایهگذاری ۲۰ میلیارد یورویی در مناطق آزاد
- نگاه واقعبینانه لایحه بودجه ۱۴۰۳ به درآمدهای مالیاتی
- پاداش صرفهجویی گاز به مشترکان خانگی/ اصلاح ۷۲ هزار موتورخانه
- تمامی خدمات مربوط به سهام عدالت رایگان است
- همکاری تجاری ۳ میلیارد دلاری ایران و قزاقستان
- آمادگی بنگلادش برای توسعه روابط تجاری با ایران
- انعقاد ۲۰ میلیون دلار قرارداد بین پتروشیمی بندر امام (ره) و دانشبنیانها
- توسعه توافقنامههای دو یا چندجانبه تجاری/ افزایش سطح مناسبات تجاری با اتحادیه اوراسیا
بانک مرکزی دستورالعمل حساب سپرده تجاری را ابلاغ کرد
به گزارش پایگاه خبری طلوع اقتصاد،
بانک مرکزی دستورالعمل ناظر بر حساب سپرده تجاری و خدمات بانکی مرتبط با آن را ابلاغ کرد.
در این بخشنامه آمده است، به منظور تمهید شرایط لازم برای اجرای قوانین و مقررات ناظر بر تفکیک حسابهای تجاری و غیرتجاری از جمله مواد ۱۰ و ۱۱ قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان مصوب ۱۳۹۸، تبصره ۱ ماده ۵۲، بند ۳ ماده ۵۹ و ماده ۶۷ آییننامه اجرایی ماده ۱۴ الحاقی قانون مبارزه با پولشویی مصوب جلسه مورخ ۲۱ مهرماه سال ۱۳۹۸ هیات وزیران و نیز تبصره ۱ ماده ۹ و ماده ۱۵ دستورالعمل شفافسازی تراکنشهای بانکی اشخاص شورای پول و اعتبار با اصلاحات و الحاقات بعدی، اقدامات مختلفی در دستور کار بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و سازمان امور مالیاتی کشور قرار گرفته است.
برای این منظور، سامانههایی تدارک یافته و وبسرویسهایی برای تبادل اطلاعات بین بانک مرکزی و سازمان امور مالیاتی کشور و نیز بین بانک مرکزی و شبکه بانکی کشور در نظر گرفته شده است تا فرآیند یادشده با حداکثر سهولت و سرعت انجام پذیرد.
بیشتر بخوانید:
برای دیدن و مطالعه دیگر اخبار حوزه اقتصادی اینجا کلیک کنید
با آماده شدن زیرساختهای لازم برای اجرای طرح مذکور، تدوین مقرراتی به منظور تفکیک حسابهای سپرده بانکی اشخاص به حسابهای تجاری و غیرتجاری ضروری مینمود. در این راستا، مقرراتی با عنوان «دستورالعمل ناظر بر حساب سپرده تجاری و خدمات بانکی مرتبط با آن» تدوین شد که در جلسه هیات عامل بانک مرکزی مورد تأیید واقع شد. ضمن ارسال نسخهای از دستورالعمل یادشده، خاطر نشان میسازد اهم احکام دستورالعمل موصوف به قرار زیر است:

تمامی حسابهای سپرده بانکی اشخاص حقوقی، حساب تجاری محسوب میشوند.
حساب سپرده بانکی اشخاص حقیقی، حساب غیرتجاری است و فقط در صورت طی یکی از تشریفات مذکور در ماده (۴) دستورالعمل به حساب تجاری تبدیل میشود. غیرتجاری شدن حسابهای تجاری اشخاص حقیقی نیز فقط در چارچوب رویههای مذکور در همان ماده میسر است.
مؤسسه اعتباری صرفاً مجاز به پذیرش درخواست تجاریشدن حساب سپرده مشتری خارجی است که یکی از مجوزهای فعالیت معتبر شامل اجازه اشتغال صادره توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی یا مجوز سرمایهگذاری خارجی موضوع ماده (۶) قانون تشویق و حمایت سرمایهگذاری خارجی را ارائه نماید. مشتریان خارجی فعلی مؤسسات اعتباری که از ابزارهای پذیرش استفاده میکنند، یکسال مهلت دارند تا مجوزهای لازم را اخذ و به مؤسسه اعتباری ارائه نمایند.
<div id="mediaad-NkMGn" ></div>مؤسسه اعتباری مجاز به پذیرش درخواست ورود شریک جدید به حساب تجاری مشترک نمیباشد. متقاضیان در صورت نیاز به توسیع شرکا، باید درخواست افتتاح حساب مشترک جدید به مؤسسه اعتباری ارائه و تشریفات لازم را سپری کنند. شایان ذکر میداند، درخواست خروج هریک از شرکا از حساب تجاری مشترک، پس از طی رویههای مذکور در ماده (۹) دستورالعمل میسر میباشد.
در دستورالعمل مذکور و در رابطه با خدمات بانکی مرتبط با کسب و کار اشخاص کنترلهایی در نظر گرفته شده که مهمترین آنها به قرار زیر است:
هرگونه ارائه خدمات بانکی برای تأمین ارز مربوط به واردات کالا و خدمات منوط به وجود حساب تجاری به نام متقاضی واردات میباشد. انتقال وجوه ریالی مربوط به تقاضای تأمین ارز به منظور واردات کالا و خدمات نیز فقط از محل حساب تجاری امکانپذیر است.
هرگونه اعطای تسهیلات ریالی و ارزی منوط به وجود حساب تجاری به نام متقاضی تسهیلات و کارسازی وجه آن در حساب تجاری میباشد. مگر آنکه به تشخیص رکن اعتباری مربوط در مؤسسه اعتباری اعطای تسهیلات ریالی در قالب قرضالحسنه، فروش اقساطی، اجاره به شرط تملیک، جعاله و مرابحه به مشتری، در امور غیرتجاری کاربرد داشته باشد. این مهم بر صدور هرگونه ضمانتنامه و نیز گشایش هرگونه اعتبار اسنادی نیز تسری دارد.
برای صاحبان حسابهای تجاری مشوقهای بانکی به شرح مذکور در ماده (۱۶) دستورالعمل در نظر گرفته شده که مؤسسه اعتباری با لحاظداشت ماهیت و میزان فعالیت تجاری صاحبان حسابهای تجاری موظف به کاربست آنها میباشد.
واحد مبارزه با پولشویی مؤسسه اعتباری مسئول نظارت بر اجرای مفاد این دستورالعمل در نظر گرفته شده است.
- قیمت بیت کوین به بالاترین حد ۱۸ ماه گذشته رسید
- رادیو مجازی اتاق ایران – ۱۴ آذر ۱۴۰۲
- تنها مسیر غیرمخرب برای افزایش درآمدهای مالیاتی دولت چیست؟
- تعامل مدیران دولتی با اهالی صنعت و تولید تقویت شود
- دریافت حق پرچم از کالای ثبت سفارش شده، غیرقانونی است
- بیش از ۶۷ درصد دشتهای کشور، در شرایط بحرانی اضافهبرداشت آب قرار دارند
- در ۱۲ سال گذشته، درآمدهای مالیاتی دولت ۲۱ برابر شده است
- رشد ۴۵ درصدی صدور ضمانتنامه صادرات خدمات فنی و مهندسی
- قیمت جهانی نفت کاهش مییابد
- صنعت بیمه بدون توجه به فناوری اطلاعات، محکوم به شکست است