- ۹۷ درصد منابع بودجه عمومی امسال دولت محقق شد
- ابلاغ قانون الحاق ایران به سازمان همکاری شانگهای
- رشد ۲۲ درصدی تجارت ایران و آفریقا
- تخفیف مالیاتی حقوق والدین برای تولد فرزند سوم
- هشدار رئیس سازمان مالیاتی به شرکتهای بورسی
- پرچمدار سامسونگ چه زمانی وارد میشود؟
- آخرین وضعیت تعیین دستمزد کارگران در سال ۱۴۰۲
- تولید نفت کشور به ۵.۷ میلیون بشکه میرسد
- انتشار اوراق ارزی/ تولید نفت کشور به ۵.۷ میلیون بشکه میرسد
- بهرهبرداری از فاز ۱۴ پارس جنوبی با سرمایهگذاری ۵.۲ میلیارد دلاری
- هیأت انتظامی به تخلفات مدیران و کارکنان بانک مرکزی رسیدگی میکند
- گزارشهای بودجه سال جاری بر اساس قانون مصوب ارائه شود/ شهریور ۱۴۰۰ ماخذ قیمت کالاهای مشمول کالابرگ الکترونیک است
- واکنش خاندوزی به شایعه عدم فروش ارز سهمیهای در صرافیها/یارانه نقدی تغییر نمیکند/ کمیسیون تلفیق تعیین کننده آینده خودرو/ یارانه نان حذف نمیشود
- تعیین تکلیف ۲۱ هزار میلیارد تومان کالای متروکه در ۱۰ ماه نخست ۱۴۰۱
- کاهش ۱۹۲ هزار میلیارد تومانی بدهی دولت در تابستان امسال
تأثیر پویش سیاست داخلی آمریکا بر تحریمهای ضدایرانی چیست؟
به گزارش پایگاه خبری طلوع اقتصاد،
مرکز پژوهشهای اتاق ایران با انتشار گزارش «تأثیر پویش سیاست داخلی آمریکا بر تحریمها علیه ایران» تأثیر متغیرهای سیاست داخلی امریکا بر تحریمهای این کشور بر ضد ایران را بررسی کرده است.
موضوع این گزارش طرح این مسئله است که آیا دیدگاهها و اقدامات بخشهای مختلف حاکمیت، احزاب سیاسی اصلی و اندیشکدههای فعال درباره ایران یکسان و در یک راستا بوده است؟ در واقع هدف این نوشتار بررسی ابعاد مختلف سیاستهای تحریمی امریکا بر ضد ایران با در نظر گرفتن متغیرهای سیاست داخلی این کشور است تا از این طریق، عوامل واگرایی و همگرایی احتمالی بین بخشهای مختلف نظام سیاسی و لایههای تصمیمسازی امریکا شناسایی و توصیههایی برای مواجهه مناسب ایران با تحریمها استخراج شود. با توجه به اهمیت توصیههای سیاستی ارائه شده در این گزارش، نگاهی اجمالی به برخی از این توصیهها میشود:
*ایران نباید اجازه دهد تحریمهای یکجانبه آمریکا به تحریمهای چندجانبه بینالمللی تبدیل شود. در شرایط کنونی هنوز امکان احیای برجام وجود دارد و بنابراین احتمال ارجاع پرونده هستهای ایران به شورای امنیت بسیار پایین است. اما در صورت کمرنگشدن امیدها برای احیای برجام، کشورهای عضو برجام میتوانند از کارت تهدید به استفاده از مکانیزم اسنپبک و بازگشت تحریمهای چندجانبه بینالمللی استفاده کنند.
بیشتر بخوانید:
برای دیدن و مطالعه دیگر اخبار حوزه اقتصادی اینجا کلیک کنید
*چانهزنی ایران در مذاکرات احیای برجام باید چانهزنی مدیریتشده باشد؛ به این معنا که ایران نباید چانهزنی برای دریافت امتیاز بیشتر را بهگونهای دنبال کند که امکان احیای برجام یا رسیدن به توافق بهتر با آمریکا به کلّی از بین برود و در واقع، اصل چانهزنی بیمعنا شود. مذاکرهکنندگان ایران باید از نقاط ضعف نظام تحریمها مثل ابهام در راهبرد خروج یعنی مسیر لغو تحریمها، در راستای غیرموجهسازی رویکرد غیرسازنده طرف امریکایی استفاده کرده و کشورهای دیگر را با موضع خود همراه کنند.

*هیأت حاکمه امریکا به خصوص نخبگان دموکرات نگراناند که کاربرد افراطی تحریمها بر ضد کشورهای دیگر منجر به تمایل تعداد بیشتری از کشورهای تحت تحریم امریکا به ایجاد راههای تعامل پولی و مالی جایگزین دلار در عرصه جهانی شود. این نگرانی مؤید این توصیه است که ایران همزمان با تلاش برای رفع تحریمهای امریکا، باید راههای تعامل پولی و مالی جایگزین را با کشورهای دیگر از جمله چین و روسیه دنبال کند و از این طریق فشار به امریکا برای رفع تحریمها را افزایش دهد.
*حتی در صورت احیای برجام، تحریمهای اولیه امریکا باقی خواهد ماند و این میتواند موانعی را برای کار با بانکها و شرکتهای اقتصادی بزرگ ایجاد کند. در چنین شرایطی، فعالان بخش خصوصی میتوانند نقش مهمی در تثبیت راههای جایگزین برای تعاملات پولی و بانکی بازی کنند.
*در صورت احیای برجام، بانکها و مؤسسات مالی بزرگ همچنان در ترس ناشی از امکان خروج مجدد امریکا از برجام خواهند بود. بنابراین بخش خصوصی باید از ابزارهای خود در جهت واقعیسازی انتظارات از برجام استفاده کرده در نتیجه مانع از شکلگیری بحران انتظارات بیپاسخ در آینده نزدیک شود.
*یکی از موانع کار اقتصادی با ایران پس از امضای برجام در سال ۲۰۱۵ مشکل تبعیت بیش از حد شرکتها و مؤسسات مالی از تحریمهای امریکا بود. این مشکل را تا حدودی میتوان از طریق رایزنیهای حقوقی و اقتصادی میان بخشهای خصوصی ایران و شرکای خارجی حل کرد.
متن کامل گزارش «تأثیر پویش سیاست داخلی آمریکا بر تحریمها علیه ایران» را از اینجا بخوانید.
- رادیو مجازی اتاق ایران – ۱۸ بهمن ۱۴۰۱
- نشست خبری سومین کنفرانس ملی دو سالانه اقتصاد آب
- مولفههای اقتصادی ابزار موثری برای مدیریت ابرچالش آب است
- توسعه مجوزهای ارتباطی بین تجار ایران و افغانستان در اولویت باشد
- ۴ راهکار عملی برای توسعه تعاملات اقتصادی ایران و کویت
- با مشارکت خیرین، هنرستانهای آموزشی در شهرکهای صنعتی ایجاد شود
- نتیجه اولیه احراز اهلیت ثبتنامکنندگان انتخابات اتاقها، امروز به کاندیداها اعلام میشود
- همایش سیاستگذاری اقتصادی در ایران با استفاده از الگوهای جهانی
- به نقشآفرینی بخش خصوصی در برنامه هفتم توجهی نشده است
- با نگاه موجود، به جایگاه مناسبی در زنجیرههای ارزشآفرینی جهانی نخواهیم رسید