- چانهزنی جامعه کارگری و کارفرمایی در تعیین دستمزد
- عیدی ویژه وزیر ارتباطات به مردم
- واریز سود سهام عدالت از امروز؛ از ۶۱۳ هزار تا ۱ میلیون و ۳۶۵ هزار تومان
- بانکمرکزی برای انتشار آمار تورم انتخاب مناسبتری است
- تجارت ایران و عراق سال آینده افزایش مییابد
- نرخ دیه سال ۱۴۰۲ اعلام شد
- تسهیل اجرای قانون پایانههای فروشگاهی برای کسب و کارها
- عرضه مستقیم سیب و پرتقال شب عید با قیمت مصوب
- عملیاتی شدن قطار سریع السیر مشهد-تهران در ۱۴۰۲
- بهرهبرداری از فاز دوم طرح توسعه پالایشگاه آبادان با ظرفیت ۲۱۰ هزار بشکه در روز
- بهرهبرداری از فاز دوم طرح توسعه پالایشگاه آبادان با ظرفیت ۲۱۰ هزار بشکه در روز
- سامانه فکتورینگ مانعی برای تقلب
- سامانه فکتورینگ به چرخه تامین مالی کشور اضافه شد
- تولید و قیمت نفت ایران افزایش یافت
- واردات گوشت از رومانی و استرالیا از هفته آینده
واگذاری پروژههای کوچکمقیاس نیروگاه خورشیدی متوقف نشود
به گزارش پایگاه خبری طلوع اقتصاد،
نشست خبری انجمن سازندگان و تأمینکنندگان کالا و خدمات انرژیهای تجدیدپذیر (ساتکا) با محوریت نیروگاههای خورشیدی حمایتی برگزار شد.
در ابتدای این نشست خبری محمود کریمی، عضو هیاتمدیره انجمن ساتکا گفت: در توسعه نیروگاهها دو بخش وجود دارد: نیروگاههای انشعابی صفرتا ۲۰۰ کیلووات؛ امسال تا ۵۰۰ کیلووات در شهرکهای صنعتی مجوز تأسیس نیروگاه داده میشود و نیروگاههای خانگی زیرمجموعه انشعابی است. در نیروگاههای حمایتی به تولید صفر تا ۵ کیلووات تأکید میشود.
او ادامه داد: امسال مجلس مصوبهای را تصویب کرده که بانکها وام کمبهره به فعالان تحت پوشش میدهند که پنل خورشیدی داشته باشند. البته این مسئله از سالهای قبل موردتوجه بود ولی امسال بودجه مجزا دارند. کمیته امداد امام خمینی و سازمان بهزیستی سالانه بودجههایی را در قانون بودجه سالانه کشور برای طرحهای اشتغالزایی در اختیار دارند.
بیشتر بخوانید:
برای دیدن و مطالعه دیگر اخبار حوزه اقتصادی اینجا کلیک کنید
کریمی گفت: در تبصره ۱۴ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کمیته امداد امام خمینی ۲۵ هزار میلیارد تومان بودجه و سازمان بهزیستی ۱۰ هزار میلیارد تومان در اختیار دارد. امسال تفاهمنامه بین ۵ نهاد ساتبا، کمیته امداد، سازمان بهزیستی، معاونت روستایی ریاست جمهوری و بسیج سازندگی امضاشده تا سالانه ۱۱۰ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی برای مددجویان و اقشار محروم احداث شود.

بهگفته کریمی قرار خرید تضمینی ۲۰ ساله با مددجوها بسته میشود که به ازای هر کیلووات ساعت ۲۲۰۰ تومان پرداخت شود. با توجه به نوسانات ارزی و قیمتها، این طرح اقتصادی نخواهد بود.
در ادامه محمد صداقتیپور، فعال بخش خصوصی در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر درباره سابقه این طرح گفت: سابقه این طرح به انتهای سال ۹۴ برمیگردد. زمانی که انعقاد قراردادهای ۲۰ ساله با گروههای حمایتی مطرح شد. سپس این طرح بهصورت پایلوت در استان خراسان رضوی اجرا شد. این طرح در ابتدا یک پکیج ۱۰۰ تایی بود و به بانک معرفی شد و بعداً در استانهای دیگر چون کرمان و فارس هم اجرا شد. در سال ۱۴۰۰ متولی طرح جهاد روشنایی بسیج سازندگی بود.
او ادامه داد: پروژه کمیته امداد ماهیت خاصی دارند؛ روستا و شهرها پراکندگی زیادی دارند و این افراد در بانکها تضامین لازم را باید ارائه دهند. از طرفی وقتی صحبت از پکیج ۵ هزارتایی میشود، کار زمان بری است.
بهعنوانمثال احداث نیروگاه ۱۰۰ کیلوواتی ۴ ماه زمان لازم دارد و همین باعث ریزش خیلی از درخواستکنندهها میشود. در این مقیاس شاید بهرهبرداری از پیکیج ۵ هزارتایی ۲ سال زمان میبرد. منافع پیمانکار به این صورت است که طرح زودتر اجرا شود. بستههای کوچکتر باعث تسریع در کار خواهد بود. روش واگذاری بستههای ۵۰، ۱۰۰ و ۲۰۰ تایی نباید متوقف شود.
بعد از آن دانیال علیزاده، تولیدکننده سازههای خورشیدی گفت: در مورد نیروگاههای حمایتی برای دولت، مددجو و شرکتهای فعال و کسبوکارها برد-برد است. مقیاس پروژهها باید کوچکتر باشد. در حال خرد چند شرکت میتوانند همزمان کار کنند. ۵ هزارتا نیاز به شرکت بزرگ است و هدف ما شرکتهای خرد است وگرنه شرکتهای کوچک نفعی نخواهد برد.
کریمی، درباره مدلهای اجرای پروژههای حمایتی گفت: تجربه دنیا این است که ۱۰۰ درصد پروژهها بهصورت EPC منعقد میشود و یک شرکت در قبال کارفرما همه تعهدات را به عهده میگیرد و کارفرما کمتر دچار دردسر میشود. البته مدلهای کنسرسیوم هم هست. تأمین تجهیزات در یک شرکت مجزا و اجرا توسط شرکت جدایی انجام شود. اما در نیروگاههای دنیا میخواهند یک شرکت طرف تعهد باشد.
کریمی درباره پروژههای حمایتی تأکید کرد: در ساختار کمیتههای امداد بحث زمانبندی مهم است. وقتی شرکتی تأمین تجهیزات میکند مهم این است که پروژهها زیاد باشد و شرکتها آن را انجام دهند.
در ادامه صداقتی پور گفت: باید زیرساختها را بهگونهای انجام داد که اجرای طرحها مشمول زمان نشود. باید پیکیجها کوچکتر شود و کار در هر استان جداگانه انجام شود. قرار تأمین و اجرا جدا نباشد. بهصورت خرد مناقصه برگزار شود. پروژههای بهصورت EPC باشد و مسئولیت دست یک شرکت باشد.
بعد از آن علیزاده گفت: پروژههای ۵ هزار کیلوواتی باعث میشود که شرکتهای بزرگتر کار را دست بگیرد و درنهایت میتواند قیمت را بشکند و حتی ممکن است با این سیاست این طرح به اجرا نرسد. شرکتهای کوچک هم هیچ منافعی از این پروژهها نمیبرند. تأکید ما روی روشهای اجرایی کار است. اغلب دوستان اتفاقنظر دارند که برای اجرایی شدن این پروژهها بهتر است که در بستههای کوچکتر کار پیش برود.
بعد از آن کریمی هم تصریح کرد: در انجمن مسئله توسعه پایدار اهمیت دارد و باید به شرکتهای کوچک و متوسط همزمان توجه شود. شرکتهای کوچک در همه کشور عامل فرهنگسازی هستند و این شناخت باعث توسعه پایدار میشود. برای واگذاری در حجم بالا نظر انجمن این است که پروژهها در بسته کوچک انجام شود و طرحهای دیگر بهموازات انجام شود.
او ادامه داد: کمیته امداد و سازمان بهزیستی از اول سال میتوانستند، وام اشتغال بدهند ولی امسال وزارت نیرو و ساتبا اعلام کرده که طرح ۵ هزار کیلوواتی شود و هنوز جلوی وام گرفته شود. از طرفی باید تا پایان سال قراردادها انجام شود وگرنه بودجه از بین میرود. باید پروژهها واگذار شود.
او تصریح کرد: تابهحال درمجموع ۴-۵ هزار پروژههای حمایتی کوچکمقیاس برای مددجویان سراسر کشور اجراشده ولی مشخص نیست که چرا وزارت نیرو این بار به پروژه بزرگمقیاس تأکید دارد.
- تکلیف دستمزد کارگران امروز مشخص میشود؟
- رادیو مجازی اتاق ایران – ۱۵ اسفند ۱۴۰۱
- اعلام اسامی نهایی داوطلبان واجد شرایط دهمین دوره انتخابات اتاق بازرگانی فارس
- تشدید بازرسی ها در فارس در ایام نوروز ۱۴۰۲ و ماه مبارک رمضان
- ایجاد فرصت کسب مهارت های آموزشی برای ۶۰۵ هزار صنف در کشور
- دریافت بهای برق تحویلی به صنایع، با استعلام از مجلس رفع ابهام میشود
- سریع ترین خدمت پستی معرفی شد
- کاهش شرط سنی دریافت ارز مسافرتی تا ۵ سال
- برگزاری همایش«چگونه جهانی تجارت کنیم؟» به زمان دیگری موکول شد
- مراکز تعالی منطقهای با مدیریت استانداران تشکیل شود