- چانهزنی جامعه کارگری و کارفرمایی در تعیین دستمزد
- عیدی ویژه وزیر ارتباطات به مردم
- واریز سود سهام عدالت از امروز؛ از ۶۱۳ هزار تا ۱ میلیون و ۳۶۵ هزار تومان
- بانکمرکزی برای انتشار آمار تورم انتخاب مناسبتری است
- تجارت ایران و عراق سال آینده افزایش مییابد
- نرخ دیه سال ۱۴۰۲ اعلام شد
- تسهیل اجرای قانون پایانههای فروشگاهی برای کسب و کارها
- عرضه مستقیم سیب و پرتقال شب عید با قیمت مصوب
- عملیاتی شدن قطار سریع السیر مشهد-تهران در ۱۴۰۲
- بهرهبرداری از فاز دوم طرح توسعه پالایشگاه آبادان با ظرفیت ۲۱۰ هزار بشکه در روز
- بهرهبرداری از فاز دوم طرح توسعه پالایشگاه آبادان با ظرفیت ۲۱۰ هزار بشکه در روز
- سامانه فکتورینگ مانعی برای تقلب
- سامانه فکتورینگ به چرخه تامین مالی کشور اضافه شد
- تولید و قیمت نفت ایران افزایش یافت
- واردات گوشت از رومانی و استرالیا از هفته آینده
قانون معافیت پرداخت حق بیمه کارگاههای زیر ۵ نفر اصلاح میشود
به گزارش پایگاه خبری طلوع اقتصاد،
اعضای کارگروه شورای گفتوگو در تازهترین نشست خود بر اساس مصوبه جلسه تیرماه ۱۴۰۰ کارگروه مبنی بر تهیه یک گزارش کارشناسی درباره چگونگی اصلاح قانون معافیت پرداخت حق بیمه کارگاههای زیر ۵ نفر در راستای افزایش میزان اثرگذاری آن، به بررسی مطالعه صورت گرفته در این ارتباط پرداختند.
پس از تشریح مطالعه صورت گرفته، مقرر شد متناسب با ابهامات مطرح درباره بازخورد اجرای این قانون از سال ۱۳۶۱ تاکنون و تامین مالی موردنیاز آن، طرح پژوهشی تکمیل و در صورت نیاز خلاهای قانونی شناسایی و اصلاح است. همچنین لازم است پیشنویس قانون موردنظر بر اساس پیشنهادهای تایید شده در طرح پژوهشی تهیه و بعد از بررسی در کمیته تخصصی در صحن شورا مطرح و تصویب شود.
در نشست ۲۹ تیر سال گذشته، اعضای کارگروه تخصصی شورای گفتوگو اجرای ناقص قانون معافیت پرداخت حق بیمه کارگاههای زیر ۵ نفر را مورد بررسی قرار دادند و اعضا به این نتیجه رسیدند که به دلیل محدودیت بودجه، لازم است مطالعات کارشناسی و پژوهشی انجام شود و رستههای شغلی که مشمول این معافیت میشوند، مورد بازنگری قرار گیرند. این مطالعه صورت گرفت و در این جلسه کارگروه ارائه شد.
بیشتر بخوانید:
برای دیدن و مطالعه دیگر اخبار حوزه اقتصادی اینجا کلیک کنید
ابوالفضل عباسی که این طرح پژوهشی را انجام داده است با فرض اجرای این قانون به دنبال راهحلی است که میزان اثرگذاری اجرای این معافیت را افزایش دهد.

او در ابتدای ارائه خود به تاریخچه و عملکرد قانون اشاره کرد. بر اساس اظهارات او تبعیضآمیز بودن فعالیتهای تعیین شده در این قانون، ثابت ماندن مشاغل مشمول مزایای قانون، افزایش بدهیهای دولت و تشدید کثری نقدی سازمان تامین اجتماعی از مشکلات مربوط به این قانون است.
بر اساس اظهارات عباسی این سیاست با هدف ایجاد اشتغال بیشتر اجرایی شده و حال طبق نتایج حاصل از این مطالعه نباید دوره معافیت از پرداخت حق بیمه طولانی و یا بسیار کوتاه باشد. طبق یافتهها تا سه سال اول آثارمثبت این قانون دیده میشود. این قانون در سایر کشورها از جمله اسپانیا، هلند و کره جنوبی نیز اجرایی شده و با توجه به بالا بودن هزینههای بروکراتیک در ایران ۶ سال برای اجرای این معافیت پیشنهاد میشود.
این پژوهشگر با نگاه به دستاوردهای مطالعه صورت گرفته توصیه میکند که تمرکز این قانون روی کارگران حداقلبگیر و بیکاران و یا استخدام نیروی کار از مقرریبگیران بیمه بیکاری در هر بخش و بنگاهی باشد. همچنین از آنجا که بنگاههای کوچک و بزرگ چندان تحت تاثیر این معافیت اقدام به استخدام کارگران بیشتر نمیکنند، بنابراین باید این معافیت مشمول بنگاههای متوسط شود چون به دنبال بزرگ شدن هستند. از طرفی پیشنهاد میشود در قانون به جای ۵ کارگر ۱۰ کارگر لحاظ شود.
او درباره نرخ بهینه معافیت که مهمترین پارامتر این قانون است، نیز روی اصلاح قانون تاکید و توصیه کرد که نرخ حق بیمه سهم کارفرما در دو سال اول ۶درصد، در دو سال دوم برابر با ۸ درصدو در دو سال سوم به ۱۰ درصد برسد.
در ادامه این نشست فرصتی فراهم شد تا نمایندگان حاضر از وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت کشاروزی، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزارت اقتصاد، اتاق تعاون، اتاق اصناف، مرکز پژوهشهای مجلس، سازمان برنامهوبودجه و سازمان تامین اجتماعی دیدگاههای خود را درباره طرح پژوهشی انجام شده، مطرح کنند.
آنچه بیش از هر چیز مورد تاکید قرار گرفت بیتوجی به بازخوردهای اجرای این قانون از سال ۱۳۶۱ تا کنون و راههای تامین مالی برای اجرای قانون طبق مدل پیشنهاد شده در این طرح بود. درنهایت قرار شد تا طرح پژوهشی بر اساس ابهاماتی که مطرح شد، اصلاح شود و بر اساس آن پیشنویسی از قانون تهیه و پس از بررسی در کمیته تخصصی در صحن شورای گفتوگو مطرح شود.
از طرفی مقرر شد تا مراکز پژوهشی دیگر چنانچه روی این موضوع مطالعهای انجام داده باشند، دستاوردهای خود را در اختیار دبیرخانه شورای گفتوگو قرار دهند و دبیرخانه بتواند برای کسب اطلاعات موردنیاز خود با سازمانهای مربوط مکاتبه کند.
- تکلیف دستمزد کارگران امروز مشخص میشود؟
- رادیو مجازی اتاق ایران – ۱۵ اسفند ۱۴۰۱
- اعلام اسامی نهایی داوطلبان واجد شرایط دهمین دوره انتخابات اتاق بازرگانی فارس
- تشدید بازرسی ها در فارس در ایام نوروز ۱۴۰۲ و ماه مبارک رمضان
- ایجاد فرصت کسب مهارت های آموزشی برای ۶۰۵ هزار صنف در کشور
- دریافت بهای برق تحویلی به صنایع، با استعلام از مجلس رفع ابهام میشود
- سریع ترین خدمت پستی معرفی شد
- کاهش شرط سنی دریافت ارز مسافرتی تا ۵ سال
- برگزاری همایش«چگونه جهانی تجارت کنیم؟» به زمان دیگری موکول شد
- مراکز تعالی منطقهای با مدیریت استانداران تشکیل شود