- ایران نایب رییس نشستهای اوپک در سال ۲۰۲۴ شد
- افزایش درآمدهای مالیاتی با شناسایی فراریان مالیاتی
- قطار پیشرفت ایران اسلامی در حال حرکت است/ مترو پرند افتتاح شد
- استقبال ۲۷میلیون نفر از طرح کالابرگ الکترونیکی/افزایش سن بازنشستگی در راستای پایداری صندوقهاست
- استقبال ۲۷میلیون نفر از طرح کالابرگ الکترونیکی/ افزایش سن بازنشستگی در راستای پایداری صندوقهاست
- توافق دولت سیزدهم با کشورهای همسایه خزری، صادرات محصولات کشاورزی را افزایش داد
- هدفگذاری تجارت ۵۰۰ میلیون دلاری ایران و تاجیکستان
- شاخص بهرهوری عوامل تولید در دولت سیزدهم افزایش یافت
- اپراتورهای تلفن همراه ملزم به ارائه بستههای اینترنتی متنوع شدند
- واحد بخار نیروگاه «رودشور» وارد مدار میشود
- رشد مطلوب صادرات ایران به آفریقا
- دولت بنا ندارد بار مالیاتی جدیدی بر مردم تحمیل کند
- احتمال افزایش سقف معافیت مالیاتی حقوق به ۱۲.۵میلیون تومان
- صادرات ایران به عراق ۳۰ درصد رشد کرد
- همکاری ایران و عراق در زمینه تجارت الکترونیک/ راهاندازی منطقه آزاد مشترک اقتصاد دیجیتال
سردرگمی زائران اربعین درنبوداینترنت مناسب

به گزارش پایگاه خبری طلوع اقتصاد به نقل از روزنامه آرمان ملی، هر ساله با نزدیک شدن به اربعین حسینی سوالی که ذهن مسافران اربعین را مشغول میکند این است که خرید سیم کارتهای ایرانی بهتر است یا عراقی و برخیها با توجه به هزینههای رومینگ هزینه خرید سیم کارتهای عراقی را مقرون به صرفهتر و کاربردیتر میدانند عمده استدلال آنها هم این است که از آنجا که به دلیل حجم عظیم زوار اربعین سرویس رومینگ در روزهای راهپیمایی اربعین دچار اختلال میشود برای زوار بهتر است از سیم کارت عراقی و از شبکههای ارتباطی کشور عراق استفاده کنند این درحالی است که چندی پیش وزیر ارتباطات قول اختصاص اینترنت رایگان به زائران داد و گفت اگرچه در سالهای گذشته انتظار این بود که اینترنت تأمین شود و رومینگ برقرار باشد اما اکنون ظرفیتهای بسیار خوبی در حوزه خدمات و سرویس وجود دارد که میشود از آنها استفاده کرد.
در این میان کارشناسان معتقدند خدماتی که وزارت ارتباطات مشخص کرده مبهم بوده و مشخص نیست قابلیتها و امکاناتی که ارائه میشود چیست همچنین ارائه کامل خدمات به این بخش باعث مغفول ماندن توجه وزارت ارتباطات از دیگر بخشهای حیاتی مانند آموزش و دانشگاهها میشود که نوعی اجحاف در حق دیگر بخشهاست.
همین مقدار هم اینترنت ارائه نکنید!
کیوان نقرهکار، کاشناس فناوری و اطلاعات گفت: وزارت ارتباطات خدماتی را که در قالب اینترنت مشخص کرده وظیفه دارد قابلیتها و امکاناتی که در این خصوص ارائه میدهد را بازگو کند زیرا ممکن است بخشی از دهکهای پایین از بخشهای مختلف حوزه مجازی استفاده کنند که صرفا فقط مرتبط به سایتهای داخلی نمیشود.
بیشتر بخوانید:
برای دیدن و مطالعه دیگر اخبار حوزه اقتصادی اینجا کلیک کنید
همینطور بهتر است بازه زمانی استفاده از آن را مشخص کنند که تا چه زمانی اینترنت و حجم آن برایشان فعال است بنابراین بهتر است سرویسی که ارائه میدهند را بهطور کامل تشریح کنند نه آنکه صرفا به یک کلمه بسنده شود.

نقرهکار افزود: وقتی بخشی از جامعه فضایی زیرساختهای فناوری برای آن ایجاد میشود در صورتی که دسترسی به آن محدود باشد پیش بینی میشود که شاید این نوع خدمات به صورت آزمایشی بوده که این موضوعات ناشی از عدم توضیح کامل از طرف ارائه دهندگان این سرویس است اما میتوان این گونه هم تصور کرد که این موضوع با دهکهای پایین امتحان میشود و بعد از آن به کل کشور توسعه داده میشود همچنین هنگامی که از اینترنت بینالمللی صحبت میشود باید از لحاظ نرم افزاری، دسترسیها، برنامهها تا عمیقترین لایههای عمومی جامعه را هم درنظر گرفت و ممکن نیست که صرفا فضا را داخلی کرد و بعد انتظار داشت که نرمافزارهای بینالمللی هم با همان کیفیت کار کنند و یا برعکس.
این کارشناس فناوری بیان کرد: اگر در فضای بینالمللی کار انجام میشود انتظار میرود که نرم افزارهای داخلی هم با استقبال روبهرو شوند بنابراین نیاز است که آنها هم استاندارد کیفی خودشان را بالا ببرند که در مرحله اول باید توجه نسبت به انتخاب دهکها کرد که برچه مبنایی صورت میگیرد و مرحله دوم به این است که اگر قرار است این نوع اینترنت ارائه شود و سایر خدمات را تحت تاثیر قرار دهد پس بهتر است همین مقدار هم ارائه نشود و اجازه بدهیم اینترنت به موارد درسی اختصاص یابد و در اختیار همه قرار بگیرد.
قول وزیر ارتباطات چه بود؟
<div id="mediaad-NkMGn" ></div>وزیر ارتباطات گفت: پیشبینی میشود امسال حدود پنج میلیون نفر در پیادهروی اربعین حضور داشته باشند و وزارت ارتباطات در نظر دارد بسته فناورانه برای این افراد در نظر بگیرد.
در کربلا ۲۰ موکب برای ارائه اینترنت رایگان به زوار تعبیه شده است و پیادهروی اربعین یک رویداد بینالمللی فرهنگی، اجتماعی و سیاسی است و به همین دلیل باید برای ابعاد گوناگون آن برنامهریزی کرد. این مراسم جای خود را در سنوات اخیر باز کرده و هر کمکی که از دست هر فردی بربیاید برای این رویداد انجام میدهد و دولت تمام قد ایستاده تا تمام ظرفیتهایی که در حوزه فناوری وجود دارد را پای کار بیاورد تا سفر به کربلا را برای زائران راحت کند و این رویداد به بهترین شکل ممکن برگزار شود.
زارعپور تاکید کرد: رئیسجمهور تاکید کرد که ظرفیتها بسیج شوند و این سفر بدون مشکل انجام شود و در ۲ سال تاخیر به دلیل کرونا این سفر انجام نشده و امسال پس از این دوری، تصمیم داریم این سفر به خوبی انجام شود. پیشبینیها حاکی از این است که امسال حدود پنج میلیون نفر به این سفر میروند و سختیها نیز کمی بیشتر است و ما به عنوان خانواده ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور قصد داریم امسال با یکسری خدمات فناورانه ظرفیتهای مردم را انسجام ببخشیم و با ابزار فناوری بتوانیم سفر را برای زوار امام حسین (ع) تسهیل کنیم و امسال کار متفاوتی انجام میدهیم تا ارائه خدمت فناورانه به زوار ارتقا یابد.
وزیر ارتباطات خاطرنشان کرد: سالهای گذشته انتظار این بود که اینترنت تامین شود و رومینگ برقرار باشد اما اکنون ظرفیتهای بسیار خوبی در حوزه خدمات و سرویس وجود دارد که میشود از آنها استفاده کرد و سفر را برای زوار شیرین کنیم و امیدواریم سال به سال بتوانیم ابزارهای فناورانه را توسعه بدهیم تا بتوانیم از زمان برنامهریزی برای سفر به اربعین تا بازگشت از این سفر، تمام خدمات مورد نیاز را ارائه بدهیم و امسال زیرساخت و اینترنت پر سرعت را فراهم و تلاش زیادی کردیم.
تلاش ما بر این بود که اینترنت پرسرعت را در طول مسیر با فیبرنوری به دست زوار برسانیم اما به امسال نرسید و امیدواریم در سالهای آینده با کمک دولت عراق این اتفاق رخ دهد و در طول مسیر بتوانند اینترنت رایگان را نیز فراهم کنند.
او افزود: چند مساله باید از سوی وزارت ارتباطات پیگیری شود. اول اینکه سرویسهای ارائه شده از سوی شرکتها باید به شکل مناسب و در قالب بستههای فناورانه اربعین برای مردم اطلاعرسانی شود تا بدانند در این مسیر چه خدماتی برایشان در نظر گرفته شده است و مساله بعدی این است اطلاعاتی که در اختیار حاکمیت است و اپلیکیشنهای ارائه دهنده خدمت در اربعین به آن نیاز دارند، منعکس و از سوی ما پیگیری شود و نکته سوم مشاهده ظرفیتهایی است که در میان هر کدام از اپلیکیشنها و پلتفرمها وجود دارند اما اپلیکیشن دیگر از آن بیاطلاع است. تبادل سرویس و اطلاعات بین دوستان حاضر در جلسه مهم است تا بتوانند در کنار یکدیگر پیشرفت کنند.
امیر محمدزاده لاجوردی معاون وزیر ارتباطات و مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت گفت: در مرزهای مختلف کشور که زوار از طریق آن به کربلا سفر میکنند سایتهای ارتباطی احداث کردیم ضمن اینکه بالن ارتباطی سمت مهران نیز برقرار است تا اینترنت به صورت بیسیم (WIFI)
دولت مصمم است بار زمین مانده را بردارد
بهادری جهرمی سخنگوی دولت نیز بیان کرد: تماس رایگان صوتی با تلفنهای ثابت و سیار کشور برای زوار فراهم خواهد شد و پیام رسان «بله»، برای اعلام وضعیت و موقعیت زائران بدون نیاز به اینترنت نیز فعال شده است و یکی از شرکتها نیز امکان اشتراکگذاری وسیله نقلیه را برای زائران فراهم کرده تا زوار بتوانند با هم به مرز رفت و برگشت داشته باشند و اسنپ، تپسی، ماکسیم هم با همین خدمات فعال شدند و پزشکی آنلاین برای زوار نیز فراهم خواهد شد همچنین در حوزه فناوری نوین، اقدامات خوبی برای تسهیل امور زائران تعبیه شده است و درخواست ما از مردم همراهی و همکاری است زیرا با این حجم سفر طبیعتا نواقص و مشکلاتی وجود خواهد داشت و امکانات کافی نخواهد بود در صورتی که طبق دستورات رئیسجمهور همه دستگاهها موظف شدند همه امکانات خود را در این مسیر به کار بگیرند.
او اظهار کرد: پیوستن به این درگاه دو دهه است که مطرح است و دولت مصمم است این «بارِ زمین مانده» را نیز بردارد مانند قانون مربوط به آزادسازی سواحل همچنین دولت مصمم است درگاه دولت الکترونیک را حتما به صورت پنجره واحد اجرایی کند و گزارش آمار پیوستنها در جلسه هیات دولت قرائت میشود و رئیسجمهور هم تأکید برای پیوستن به درگاه دارند تا دستگاههایی که امکان و زیرساخت پیوستن ندارند به صورت شفاف آن را به مردم اعلام کنند و بیش از ۳۰ دستگاه به این درگاه پیوستند و امیدوار هستیم با پیگیری خوب رسانهملی و همکاری و همدلی دولت و مجلس و سایر بخشهای حاکمیتی تا پایان شهریور عدد قابل قبولی از پیوستن دستگاهها به این سامانه داشته باشیم.
خبرنگار: المیرا بابایی
- بهترین هدیه به نابینایان اشتغال است
- دانشگاه علوم پزشکی شیراز به عنوان دستگاه برتر در سال ۱۴۰۱ مورد تقدیر قرار گرفت
- افتتاح و کلنگزنی ۵ کتابخانه عمومی در استان فارس
- بررسی شرایط پیشفروش متری مسکن در بورس
- دهکبندی دریافت یارانهها چگونه مشخص میشود؟
- بررسی علت شلوغی جایگاههای سوخت در روزهای اخیر
- بزنگاه مهاجرت معکوس
- دولت به سمت تثبیت نرخ ارز برود
- شیراز میزبان همایش مدیران کار آفرین با رویکرد توسعه صادرات
- «حافظ و نیاز امروز بشر»؛ موضوع علمی یادروز حافظ ۱۴۰۲