- بازگشت ۱۲۴ هزار نیروی کار با احیای ۵۷۰۰ واحد تولیدی در دولت سیزدهم
- برگزاری دهمین جلسه ستاد بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور
- درآمدهای مالیاتی به بیش از دو برابر درآمدهای نفتی رسید
- صادرات ۹.۱ میلیارد دلاری ایران به بریکسیها
- تجارت ۲۵ میلیارد دلاری ایران و اعضای بریکس در ۵ ماهه نخست امسال
- دو روایت؛ یک چشمانداز/ اقتصاد کشور به کدام سو میرود؟
- رشد بخش نفت در دولت سیزدهم رکورد پس از انقلاب را زد
- ایران راه حل بنبستهای ترانزیتی در منطقه است
- رشد ۱.۳ درصدی بخش معدن در بهار امسال
- گرانفروشی ۴۰درصدی فولاد در بورس کالا/ با توهینها عقبنشینی نمیکنم
- کارگروه ملی هماهنگی مبارزه با فرار مالیاتی تشکیل شد
- هدفگذاری برای تجارت ۴۰ میلیارد دلاری با عراق
- کاهش رشد نقدینگی و افزایش صادرات نویدبخش بهبود شرایط اقتصادی
- نهمین جلسه ستاد بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور تشکیل شد
- مصوبهای در خصوص واردات خودرو با ارز خشکبار وجود ندارد
کوار ظرفیت افزوده شدن به منظر جهانی ساسانی را دارد

کوار با ۴۲ اثر ثبتی و ۵۵ اثر غیر ثبتی دارای ارزش میراثی ظرفیت افزوده شدن به منظر جهانی ساسانی را دارد و دارای آثار شاخصی همچون سد بهمن، کاخ هخامنشی و حمام خزینه ای است که شاید کمتر شناخته شده باشند.
مریم شمالیان/ در سفری که هفته گذشته وزیر میراث فرهنگی به استان فارس داشت، یکی از مناطقی که مورد بازدید قرار گرفت، شهرستان کوار بود؛ شهرستانی که دارای جاذبه های طبیعی و تاریخی عدیده ای است که شاید کمتر برای بسیاری در حوزه گردشگری شناخته باشد.
عزت الله ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی در این بازدید با توجه به تعدد آثار ثبتی میراثی در شهرستان کوار تصریح کرد که کوار ظرفیت افزوده شدن به منظر جهانی ساسانی را دارد.
وی در این بازدید گفت: وجود ۴۲ اثر ثبتی و ۵۵ اثر غیر ثبتی دارای ارزش میراثی در کوار نشان دهنده این است که کوار از ظرفیت افزوده شدن به منظر جهانی ساسانی برخوردار است.
بیشتر بخوانید:
برای دیدن و مطالعه دیگر اخبار حوزه اقتصادی اینجا کلیک کنید
عزت الله ضرغامی ادامه داد: به پژوهشگاه وزارت میراث فرهنگی در این خصوص تاکید می کنیم که کار تحقیقی کاملی انجام دهد و معتقدم کوار به دلیل وجود بیش از ۱۰ اثر ساسانی در خود، قابلیت ثبت در منظر جهانی ساسانی را دارد.

کوار میراث دار سد ساسانی و کاخ هخامنشی
فرزاد حدادی، مسئول میراث فرهنگی شهرستان کوار نیز در گفت و گو با شیرازنوین به شاخص ترین آثار میراثی کوار اشاره می کند و می گوید: شاخص ترین اثر تاریخی کوار، سد بهمن است که مربوط به دوره ساسانیان بوده و مهندسان ساسانی از طریق این سد، آب را روی دشت کوار سوار می کردند و توسط قنات هایی، آب را از بند بهمن به دشت کوار منتقل می کردند.
وی از تل حکوان به عنوان یک اثر شاخص میراثی دیگر در کوار نام می برد و اظهار می کند: حکوان در دو کیلومتری شمال روستای علی آباد از دهستان فرمشگان (۱) قرار دارد و در پاییز سال ۱۳۳۸ بر طبق درخواست مالک روستای فرمشکان (جلال آرین) هیئتی به ریاست علی حاکمی، رئیس موزه ایران باستان از طرف اداره کل باستان شناسی، گمانه زنی می کند و در نتیجه ساختمانی از دوره هخامنشی در این منطقه کشف می شود که شالوده آن نظیر تخت جمشید می باشد.
<div id="mediaad-NkMGn" ></div>مسئول میراث فرهنگی شهرستان کوار می افزاید: این ساختمان هخامنشی، شالوده ای از سنگ سفید دارد و به اندازه ۲۴× ۱۰ متر دارد و طرز قرار گرفتن آن شمال غربی به جنوب شرقی است. ضمناً روی قطعه های سنگ سفید، نقش برجسته سربازان جاویدانکه لباس خوزی لباس مردم شوش) و نیزه های بلند دارند در این قسمت کشف شد که کنگره هایی بر بالای این قطعه ها مانند کنگره های تخت جمشید حجاری کرده اند.
وی اضافه می کند: در این اثر تاریخی، آثار دیوارهای خشتی و چند اتاق بر بالای صفه ای که از شالوده مذکور درست شده دیده شده است و بنابر اظهار نظر شادروان مصطفوی، این کاخ دارای ویژگی های منحصر به فردی است که از لحاظ تاریخ معماری و حجازی دوره هخامنشی حائز اهمیت است و باستان شناسان گفته اند که این کاخ به عنوان استراحتگاه و ناهار خوری در شکارگاه استفاده می شده و نمونه هایی مانند آن در بین تخت جمشید و شوش نیز وجود داشته است.
حدادی با تأکید بر اینکه براساس این موضوع بایستی نخستین توقفگاه بعد از تخت جمشید قصرابونصر در شیراز باشد، بیان می کند: پس از آن هم کاخ تل حکوان، توقفگاه بوده و فاصله تخت جمشید تا قصر ابونصر برابر فاصله قصرابونصر تا کاخ تل حکوان است.
وی ادامه می دهد: در همان زمان مجسمه شیر سنگی خوابیده که شکسته بوده هم در کنار امامزده روستای هورمایی در نزدیکی تل حکوان توسط باستان شناسان پیدا می شود که از سنگ سیاه و در اندازه ۷۴ در ۴۷ سانتی متر بوده که به موزه پارس منتقل می شود.
حدادی با اشاره به ثبت ملی تل حکوان می گوید: این اثر در سال ۷۹ به شماره ۳۴۱۳ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است و می توان گفت که تل حکوان تپهای پیش از تاریخی مربوط به هزاره چهارم و پنجم قبل از میلاد است که در دوره هخامنشی بنایی بر روی آن ساخته شده است.
وی می افراید: این مجموعه هخامنشی، شامل چهار بنا و یک ایوان بوده که تنها یک رج از سنگهای استفاده شده روی پی در محل خود باقی است و سنگهای ردیف بالایی از محل خود جابهجا شده که تعدادی از آنها همچنان در سطح محوطه پراکنده هستند، همچنین استفاده از مصالح مرغوب، شیوه سنگتراشی شبیه بناهای پاسارگاد و وجود شواهدی مبنی بر استفاده ترکیبی از سنگهای سیاه و سفید، نشانگر اهمیت و جایگاه بنای ساخته شده بر روی تل حکوان در دوره هخامنشی است
وجود یک حمام شاخص در کوار
مسئول میراث فرهنگی شهرستان کوار از وجود یک حمام خزینهای در روستای کوار کهنه هم در شهرستان کوار سخن گفته و بیان می کند: قدمت این حمام به دوره قاجار میرسد و این حمام با توجه به گذشت زمان و طی کردن سالیان طولانی و همچنین قرارگیری در بافت روستا از اهمیت خاصی برخوردار است.
وی ادامه می دهد: معمار سازنده این حمام خزینه ای با بهرهگیری از اقلیم، مواد، مصالح و ذوق و سلیقه، اثر معماری را خلق کرده که هم در زمان ساخت و هم در زمان کنونی بسیرار زیبا و جذاب است.
حدادی ضمن توصیف این حمام تاریخی می گوید: این بنای ارزشمند دارای ورودی پیچ دار، هشتی، حمام گرم و سرد، تون(گرمخانه)، خزینه، اتاق تقسیم آب و… است و تمام فضاها با روش طاق و گنبد با سنگ لاشهای مسقف شده اند که از ویژگیهای بارز معماری بناست.
وی تأکید می کند: این حمام قدیمی خزینهای که بنای آن تا ۷۰ درصد سالم است در روستای کوار کهنه در بخش مرکزی از توابع شهرستان کوار واقع شده است.
- دانشگاه علوم پزشکی شیراز به عنوان دستگاه برتر در سال ۱۴۰۱ مورد تقدیر قرار گرفت
- افتتاح و کلنگزنی ۵ کتابخانه عمومی در استان فارس
- بررسی شرایط پیشفروش متری مسکن در بورس
- دهکبندی دریافت یارانهها چگونه مشخص میشود؟
- بررسی علت شلوغی جایگاههای سوخت در روزهای اخیر
- بزنگاه مهاجرت معکوس
- دولت به سمت تثبیت نرخ ارز برود
- شیراز میزبان همایش مدیران کار آفرین با رویکرد توسعه صادرات
- «حافظ و نیاز امروز بشر»؛ موضوع علمی یادروز حافظ ۱۴۰۲
- طلوع اقتصاد دو ساله شد